Παθητικο Κτηριο Μεσημερι Θεσσαλονικη Δυναμικη Ατε

Πρώτο-Παθητικό-Κτίριο-στην-Θεσσαλονίκη-Κατασκευή-Δυναμική-ΑΤΕ

 

ΕΡΓΟ : Παθητικό Κτήριο (Passive House)  στην Θεσσαλονίκη, Διώροφη  Κατοικία με Υπόγειο

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ :ΙΔΙΩΤΗΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΤΟΣ : 2019 – 2020

ΈΚΤΑΣΗ : 394 m2

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ : Κύριος σκοπός του έργου ήταν η σωστή Κατασκευή ενός Κτηρίου Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης ( NZeb ) σε συνδυασμό με την τήρηση των προδιαγραφών του Παθητικού Κτιρίου (Passive House) και την ικανοποίηση  των απαιτήσεων  υψηλής αισθητικής των ιδιοκτητών.

Το εν λόγω κτήριο, είναι μια υπερσύγχρονη κατοικία σύμμικτης μεταλλικής κατασκευής κι οπλισμένου σκυροδέματος ,συνολικής επιφάνειας 394 τ.μ με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις, και αυτό οφείλεται στο ότι μελετήθηκε και κατασκευάστηκε στα πρότυπα του Παθητικού Κτηρίου (Passive House) με σκοπό να έχει κατανάλωση για :

Θέρμανση 10 kwh/m2 τον χρόνο

Ψύξη 13 kwh/m2 τον χρόνο

Πρωτογενή Ενέργεια (Θέρμανση – Ψύξη – ΖΝΧ – Ηλεκτρισμό) 73 kwh/m2 τον χρόνο.

Το Παθητικό Κτήριο στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης καλύπτει πλήρως τις ανάγκες Θέρμανσης – Ψύξης και Ζεστού Νερού Χρήσης  του με μια αντλία θερμότητας 11 kw

(Η ανάγκη του ζεστού νερού χρήσης καλύπτεται αρχικά από ηλιακούς συλλέκτες, και σε περίπτωση αδυναμίας παραγωγής ζεστού νερού λαμβάνει μέρος η αντλία θερμότητας)

Σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας οι κάτοικοι απολαμβάνουν την Ποιότητα Αέρα που αναπνέουν. Ο αέρας στο εσωτερικό του κτηρίου ανανεώνεται ελεγχόμενα (καλύπτοντας την αναγκαία αεροστεγανότητα του κτηρίου)  μέχρι και οχτώ φορές τη μέρα περνώντας επιπλέον μέσα από δυο φίλτρα αέρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή δυσοσμίας στο κτήριο καθώς και τη διατήρηση της συγκέντρωσης Διοξειδίου του Άνθρακα CO2 σε χαμηλά επίπεδα, αποδεκτά για την διατήρηση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.

Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς να επηρεάζεται η εσωτερική θερμότητα του κτιρίου καθώς με το Σύστημα Αερισμού που εγκαταστήσαμε υπάρχει Ανάκτηση Θερμότητας 90 % . Κορυφαία επίδοση για μηχανικό αερισμό.

Έχεις αναρωτηθεί πόσο πληρώνεις στο σύνολο των εξόδων της κατοικίας σου;

Έχεις αναρωτηθεί πόσο θα πληρώσεις τα πρώτα 10 χρόνια που θα ζεις στην κατοικία σου ;

Το όπλο απέναντι στην πολυσυζητημένη ενεργειακή φτώχια που ακούμε καθημερινά είναι σίγουρα ο σωστός σχεδιασμός . Εμπιστευτείτε την Δυναμική Ατε για την μελέτη και κατασκευή ενός Παθητικού Κτιρίου , ενός κτιρίου Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας Nzeb.

 Εσύ θα συνεχίσεις να δίνεις χιλιάρικα Ευρώ στα πετρέλαια και να κρυώνεις; να έχεις πονοκεφάλους; μούχλες στους τοίχους; υγροποιήσεις στα τζάμια; με βήχα και άσθμα ;

Το Παθητικό Κτήριο στην Χαλκιδική που μελετήθηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτηρίου Passive house έχει καταχωρηθεί στην Παγκόσμια Βάση Δεδομένων Παθητικών Κτηρίων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα μας για το Παθητικό Κτήριο εδώ

Η θερμομόνωση, η αντλία θερμότητας, η αεροστεγανότητα, η αντικατάσταση κουφωμάτων, ο μηχανικός αερισμός κ.α. είναι από τις επιλέξιμες δαπάνες στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κατοικιών Εξοικονομώ Κατ’Οίκον οπως και στο Νεο πρόγραμμα επιδότησης Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020.  Η Δυναμική ΑΤΕ όπως και στα προηγούμενα προγράμματα εξοικονομώ κατ’ οίκον αναλαμβάνει την πλήρη διεκπεραίωση του φακέλου για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020 . Παρέχει την υπηρεσία του Ενεργειακού Συμβούλου Μηχανικού, του Ενεργειακού Επιθεωρητή και προχωράει στην Κατασκευή με εξειδικευμένα συνεργεία της

Για να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το Παθητικό Κτίριο στη Χαλκιδική στην Παγκόσμια βάση δεδομένων πατήστε εδώ

 Για να δείτε  το Παθητικό Κτήριο στην Χαλκιδική πατήστε εδώ

Για να δείτε κατοικία ΝΖΕΒ Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας στη Θεσσαλονίκη πατήστε εδώ

Για το Νέο Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020 πατήστε εδώ