Διώροφη Κατοικία Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας Δυναμική ΑΤΕ

ΕΡΓΟ : ΝΖΕΒ ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ, ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ , SMART HOUSE INSTABUS ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ : ΙΔΙΩΤΙΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ
ΕΤΟΣ : ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2000
ΈΚΤΑΣΗ : 600 m2
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ : Κύριος σκοπός του έργου ήταν να μελετηθεί και να κατασκευαστεί ως Kτήριο Xαμηλής Kατανάλωσης Eνέργειας.

Κτήριο Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Το παρόν έργο βρίσκεται στην Αγία Τριάδα Θερμαικού κοντά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για Διώροφη Μονοκατοικία 600 m2 με φέρων οργανισμό (σκελετό) από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το κτήριο έχει τρία επίπεδα στα οποία υπάρχουν 6 υπνοδωμάτια, 5 τουαλέτες, 2 σαλόνια, 2 κουζίνες , χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και αποθηκευτικοί χώροι. Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει μεγάλος κήπος με πισίνα.

Εκμεταλεύτηκε πλήρως η μεγάλη κλίση του οικοπέδου και ο προσανατολισμός, όσο αυτό ήταν δυνατό για το καλύτερο λειτουργικά και αισθητικά αποτέλεσμα.

Παρόλο το μέγεθος του το κτήριο κατατάσσεται στα Κτήρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει μηδενικά πάγια έξοδα.
Πως γίνεται αυτό ;

 Για την Θέρμανση – Δροσισμό εγκαταστάθηκε Σύστημα Γεωθερμίας με κατακόρυφες γεωτρήσεις. Πάντα σε συνδυασμό με Αντλία Θερμότητας νερού – νερού και Σύστημα Ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Για το ζεστό νερό χρήσης έχουν εγκατασταθεί Ηλιακοί Συλλέκτες. Καθώς και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έχει εγκατασταθεί Σύστημα Φωτοβολταικών 10 KW. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παράγει περισσότερη ενέργεια από ότι καταναλώνει. Το βρόχινο νερό συλλέγεται και αποθηκεύεται σε δεξαμενές όπου φιλτράρεται και καθαρίζεται χημικά, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την πισίνα και για το πότισμα του κήπου.

Το κτίριο αυτό έχει μηδενικά έξοδα για Θέρμανση, Ψύξη, Ζεστό Νερό Χρήσης και Ηλεκτρισμό. Βάσει της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα  φωτοβολταϊκά, η οποία πωλείται στην ΔΕΗ, το εν λόγω κτήριο έχει πάγια έσοδα από την ΔΕΗ και όχι πάγια έξοδα.

Τέλος, το κτήριο αυτό κατατάσσεται στα “ Έξυπνα Σπίτια ” καθώς έχει εγκατασταθεί Σύστημα Αυτοματισμών Ιnstabus όπως και σύστημα κεντρικής σκούπας.

Ιδανικό σπίτι για κάποιον που ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας επισκεφτείτε τα παρακάτω λινκς 

Για πληροφορίες σχετικά με το Παθητικό Κτήριο εδώ

Για να δείτε φωτογραφίες και χαρακτηριστικά του Παθητικού κτηρίου στην Χαλκιδική που μελετήθηκε και κατασκευάστηκε από τη Δυναμική ΑΤΕ πατήστε εδώ

Για την καταχώρηση στην Διεθνή Βάση Δεδομένων Παθητικών Κτηρίων του Παθητικού κτηρίου της Δυναμική ΑΤΕ στην Χαλκιδική πατήστε εδώ

Για το Νέο Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’οίκον πατήστε εδώ