ΕΡΓΟ :ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ: ΜΕΛΕΤΗ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Σύστημα Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας 90% 
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ :ΙΔΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΣΑΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ : ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016
ΈΚΤΑΣΗ : 320 m2
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ :

Κύριος σκοπός του έργου ήταν η σωστή Μελέτη και Εγκατάσταση του Συστήματος Αερισμού 300 m3/h με Ανάκτηση Θερμότητας 90 % στο κτήριο που Μελετήθηκε και Κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτηρίου. Ο μηχανικός αερισμός έχοντας την κατάλληλη Αεροστεγανότητα στο κτήριο ανανεώνει έως και οχτώ φορές την μέρα το σύνολο του αέρα εντός του κτηρίου (με κλειστά παράθυρα).

Ο φρέσκος αέρας φιλτράρεται δυο φορές πριν να εισέλθει στο κτήριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη καθαρού αέρα στο εσωτερικό του κτηρίου 24/7.

Ο αέρας στο εσωτερικό του κτηρίου καταλήγει να είναι πιο καθαρός από αυτόν στο εξωτερικό περιβάλλον και αυτό διακρίνεται από το χρώμα που αποκτούν τα φίλτρα του συστήματος. Δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές στον εσωτερικό χώρο ακόμα και όταν καπνίζουν μέσα. Οι εκπομπές του Διοξειδίου του Άνθρακα CO2 διατηρούνται σε χαμηλά, ανεκτά επίπεδα, για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στα κτήρια που ζούμε.

Όλα αυτά γίνονται σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας η οποία πετυχαίνεται με την ανάκτηση θερμότητας κατά 90 %

Οι αεραγωγοί σε ένα Σύστημα Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας κρύβονται με γυψοσανίδες που προσφέρουν διάφορες επιλογές για αισθητικό αποτέλεσμα. Το μόνο εμφανές από το σύστημα αερισμού είναι τα στόμια προσαγωγής και απαγωγής του αέρα. Επίσης το σύστημα αερισμού είναι αθόρυβο χωρίς να ενοχλείται κάποιος από αυτό.

Το σύστημα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας κάνει την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κτηρίου ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό για χώρους που χρησιμοποιούνται από άτομα με αναπνευστικές ευαισθησίες π.χ. άσθμα ή ευαισθησία στην σκόνη. Τα κτήρια που χρησιμοποιούν συστήματα αερισμού έχουν σαφέστατα πολύ λιγότερη σκόνη στο εσωτερικό τους. Αυτό γίνεται γιατί ο αέρας που εισέρχεται στο κτήριο φιλτράρεται συνεχώς σε συνδυασμό με το ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να ανοιχτούν παράθυρα για να αεριστεί ο χώρος καθώς αυτό γίνεται διαρκώς από το σύστημα αερισμού.

Ο μηχανικός αερισμός ή αλλιώς σύστημα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας σε κατοικίες πλέον επιδοτείται απο τα προγράμματα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον κάνοντας την αρχή με το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020. Η επιδότηση μπορεί να φτάσει εως και 85 %.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον μηχανικό αερισμό και τα συστήματα αερισμού επισκεφτείτε τις παρακάτω σελίδες – λινκ

Για Συστημα Αερισμού σε Παθητικό Κτήριο εδώ

Για Συστημα Αερισμού σε Πισίνα εδώ

Για Παθητικό κτήριο εδώ