Τεχνητός Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ
ΕΡΓΟ : ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΙΧΘΕΙΣ AQUA CLUB ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ : ΙΧΘΕΙΣ AQUA CLUB ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ : ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016
ΈΚΤΑΣΗ : 350 m2
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ :

Κύριος σκοπός του έργου ήταν η λύση του προβλήματος της υγρασίας και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας μέσα στον χώρο των αποδυτηρίων. Αυτά σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία του χώρου μετέτρεπαν τον χώρο μη φιλικό προς τους επισκέπτες, γονείς και παιδιά καθώς και το προσωπικό που βρισκόταν στον χώρο για πολλές ώρες. 

Εγκαταστάθηκε Σύστημα Αερισμού 800 m3/h με Ανάκτηση Θερμότητας 77 %. Ο Μηχανικός Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας είναι ενεργός 24/7 και ανανεώνει τον αέρα έως και οχτώ φορές την ημέρα.

Πλέον προπονητές, γονείς και παιδιά απολαμβάνουν τον χώρο αποδυτηρίων της βρεφικής κολύμβησης με τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής. Καθαρό εσωτερικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Το κατά πόσο είναι απαραίτητος ο Τεχνητός Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας αποδεικνύεται στην τελευταία φωτογραφία. Η εν λόγω φωτογραφία τραβήχτηκε στην φάση συντήρησης του μηχανικού αερισμού και αντικατάστασης φίλτρων. Στην φωτογραφία φαίνονται τα δυο φίλτρα του συστήματος αερισμού στις άκρες και ένα νέο – καθαρό φίλτρο στη μέση των τριών φίλτρων. Ο Μηχανικός Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας περιέχει δυο φίλτρα ένα στην απαγωγή του αέρα από τον εσωτερικό χώρο (βλ. φίλτρο στα δεξιά )  και ένα στην προσαγωγή του νωπού “καθαρού” αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον (βλ. φίλτρο στα αριστερά)

Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι ο νωπός αέρας δεν είναι πάντοτε και καθαρός αέρας.
Όταν ανοίγουμε τα παράθυρα για να αερίσουμε έναν χώρο δεν σημαίνει ότι θα μπει απαραίτητα καθαρός αέρας στο κτήριο. (βλ. μαύρο φίλτρο)

Τα συγχαρητήρια μας στους Ιχθείς που υποστηρίζουν ενεργά την υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες τους και μας εμπιστεύτηκαν ώστε να τους παρέχουμε υψηλή ποιότητα εσωτερικού αέρα στις εγκαταστάσεις τους.

Ο μηχανικός αερισμός ή αλλιώς σύστημα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας σε κατοικίες πλέον επιδοτείται απο τα προγράμματα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον κάνοντας την αρχή με το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020. Η επιδότηση μπορεί να φτάσει εως και 85 %.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ” Μηχανικός Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας ” επισκεφτείτε τις παρακάτω σελίδες – λινκ

Για Συστημα Αερισμού σε Παθητικό Κτήριο εδώ

Για Συστημα Αερισμού σε Πισίνα εδώ

Για Παθητικό κτήριο εδώ