ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

ΕΡΓΟ : Παθητικό Κτήριο (Passive House)  στην Δράμα, Ισόγεια  Κατοικία με Υπόγειο και πισίνα

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ :ΙΔΙΩΤΗΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ , ΔΡΑΜΑ

ΕΤΟΣ : 2022 – 2023

ΈΚΤΑΣΗ : 311 m2

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ : Κύριος σκοπός του έργου ήταν η σωστή Κατασκευή ενός Κτηρίου Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης ( NZeb ) σε συνδυασμό με την τήρηση των προδιαγραφών του Παθητικού Κτιρίου (Passive House) και την ικανοποίηση  των απαιτήσεων  υψηλής αισθητικής των ιδιοκτητών.

Το εν λόγω κτήριο, είναι μια υπερσύγχρονη κατοικία οπλισμένου σκυροδέματος . Συνολικής επιφάνειας 311 τ.μ με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις και αυτό οφείλεται στο ότι μελετήθηκε και κατασκευάστηκε στα πρότυπα του Παθητικού Κτηρίου (Passive House) με σκοπό να έχει κατανάλωση για :

Θέρμανση 15 kwh/m2 τον χρόνο

Ψύξη 12 kwh/m2 τον χρόνο

Πρωτογενή Ενέργεια (Θέρμανση – Ψύξη – ΖΝΧ – Ηλεκτρισμό) 72 kwh/m2 τον χρόνο.

Το Παθητικό Κτήριο στον Αρκαδικό Δράμας καλύπτει πλήρως τις ανάγκες Θέρμανσης – Ψύξης και Ζεστού Νερού Χρήσης  του με μια αντλία θερμότητας 11 kw

(Η ανάγκη του ζεστού νερού χρήσης καλύπτεται αρχικά από ηλιακούς συλλέκτες, και σε περίπτωση αδυναμίας παραγωγής ζεστού νερού λαμβάνει μέρος η αντλία θερμότητας)

Σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας οι κάτοικοι απολαμβάνουν την Ποιότητα Αέρα που αναπνέουν. Ο αέρας στο εσωτερικό του κτηρίου ανανεώνεται ελεγχόμενα (καλύπτοντας την αναγκαία αεροστεγανότητα του κτηρίου)  μέχρι και οχτώ φορές τη μέρα περνώντας επιπλέον μέσα από δυο φίλτρα αέρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή δυσοσμίας στο κτήριο καθώς και τη διατήρηση της συγκέντρωσης Διοξειδίου του Άνθρακα CO2 σε χαμηλά επίπεδα, αποδεκτά για την διατήρηση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.

Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς να επηρεάζεται η εσωτερική θερμότητα του κτιρίου καθώς με το Σύστημα Αερισμού που εγκαταστήσαμε υπάρχει Ανάκτηση Θερμότητας 90 % . Κορυφαία επίδοση για μηχανικό αερισμό.

Η λύση απέναντι στην πολυσυζητημένη ενεργειακή φτώχια που ακούμε καθημερινά είναι σίγουρα ο σωστός σχεδιασμός. Εμπιστευτείτε την Δυναμική Ατε για την μελέτη και κατασκευή ενός Παθητικού Κτιρίου , ενός κτιρίου Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας Nzeb ενός κτιρίου με την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

 Εξοικονόμηση Ενέργειας – Ποιότητα Ζωής

Το Παθητικό Κτήριο στην Χαλκιδική που μελετήθηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτηρίου Passive house έχει καταχωρηθεί στην Παγκόσμια Βάση Δεδομένων Παθητικών Κτηρίων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα μας για το Παθητικό Κτήριο εδώ

Η θερμομόνωση, η αντλία θερμότητας, η αεροστεγανότητα, η αντικατάσταση κουφωμάτων, ο μηχανικός αερισμός κ.α. είναι από τις επιλέξιμες δαπάνες στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κατοικιών Εξοικονομώ Κατ’Οίκον οπως και στο Νεο πρόγραμμα επιδότησης Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020.  Η Δυναμική ΑΤΕ όπως και στα προηγούμενα προγράμματα εξοικονομώ κατ’ οίκον αναλαμβάνει την πλήρη διεκπεραίωση του φακέλου για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020 . Παρέχει την υπηρεσία του Ενεργειακού Συμβούλου Μηχανικού, του Ενεργειακού Επιθεωρητή και προχωράει στην Κατασκευή με εξειδικευμένα συνεργεία της

Για να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το Παθητικό Κτίριο στη Χαλκιδική στην Παγκόσμια βάση δεδομένων πατήστε εδώ

 Για να δείτε  το Παθητικό Κτήριο στην Χαλκιδική πατήστε εδώ

Για να δείτε  το Παθητικό Κτήριο στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ

Για να δείτε κατοικία ΝΖΕΒ Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας στη Θεσσαλονίκη πατήστε εδώ

Για το Νέο Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020 πατήστε εδώ