ΕΡΓΟ : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ – ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ ΙΧΘΕΙΣ AQUA CLUB ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ : ΙΧΘΕΙΣ AQUA CLUB ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ : ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016
ΈΚΤΑΣΗ : 350 m2
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ :

Κύριος σκοπός του έργου ήταν η λύση του προβλήματος της υγρασίας και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας μέσα στον χώρο της πισίνας. Αυτά σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία του χώρου. Όλα αυτά έκαναν τον χώρο μη φιλικό προς τους επισκέπτες, γονείς και παιδιά καθώς και το προσωπικό που βρισκόταν στον χώρο για πολλές ώρες. Η λύση που θα βρισκόταν ζητήθηκε από τον πελάτη να είναι οικονομική και αποδοτική όσον αφορά την εγκατάσταση σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ανά τον χρόνο. 

Με σκοπό να αποκατασταθεί ο Αερισμός Θέρμανση & Αφύγρανση Χώρου Πισίνας Εγκαταστάθηκε Σύστημα Αερισμού 4600 m3/h με Ανάκτηση Θερμότητας 60 % & Θέρμανση του χώρου Πισίνας μέσω των Ανοξείδωτων Αεραγωγών σε συνδυασμό με Φυσικό Αέριο. Ο χώρος ελέγχεται συνεχώς σε Θερμοκρασία και Υγρασία για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πέρα από την σταθερή θερμοκρασία και υγρασία, ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο αέρας στον χώρο της πισίνας ανανεώνεται 24/7. Επίσης φιλτράρεται πριν να μπει στο κτήριο ώστε ο αέρας να εισέρχεται καθαρός στον χώρο που αθλούνται μικροί και μεγάλοι.

Τα αποτελέσματα φαίνονται στην τελευταία φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε κατά την συντήρηση των εγκαταστάσεων. Στην φωτογραφία διακρίνονται τα φίλτρα του συστήματος αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Το δεξιά είναι το νέο καθαρό φίλτρο και το αριστερά είναι το λερωμένο προς αλλαγή φίλτρο. Το αριστερό φίλτρο μας δείχνει πόσο καθαρός είναι ο αέρας που αναπνέουμε στην εξωτερική ατμόσφαιρα και πόσο καθαρός είναι ο αέρας που μπαίνει στα κτήρια όταν ανοίγουμε τα παράθυρα.

Πλέον προπονητές, γονείς και παιδιά απολαμβάνουν τον χώρο πισίνας για βρεφική κολύμβηση με τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής σε συνδυασμό με την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συστήματα αερισμού επισκεφτείτε τις παρακάτω σελίδες – λινκ

Για Συστημα Αερισμού σε Παθητικό Κτήριο εδώ.

Για Συστημα Αερισμού σε Πισίνα εδώ.

Για Παθητικό κτήριο εδώ.