5 Χρόνων Μετρήσεις Φωτοβολταϊκά και Παραγωγή Ενέργειας

φωτοβολταϊκά και παραγωγή ενέργειαςφωτοβολταϊκά και παραγωγή ενέργειας φωτοβολταϊκά και παραγωγή ενέργειας

φωτοβολταϊκά και παραγωγή ενέργειαςφωτοβολταϊκά και παραγωγή ενέργειας

Στην ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ μας αρέσει ότι κάνουμε να το παρακολουθούμε και να το μετράμε ώστε μελετώντας τα αποτελέσματα να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να παρέχουμε την βέλτιστη ποιότητα στις υπηρεσίες μας. Μέσα στο σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει η Δυναμική ΑΤΕ είναι και τα Φωτοβολταϊκά και Παραγωγή Ενέργειας.
Στις φωτογραφίες βλέπετε αποτελέσματα μετρήσεων παραγωγής ενέργειας από οικιακό σύστημα φωτοβολταικών 10 kW που εγκατέστησε η εταιρεία μας το έτος 2012. Τα διαγράμματα δείχνουν μηνιαία την παραγωγή σε κάθε έτος. Ολοκληρώνοντας σχεδόν και το πέμπτο έτος (υπολείπονται 3 μήνες) τα έσοδα που έχουν ληφθεί από την εγκατάσταση ξεπερνούν τα 36.000 ευρώ. Σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια το σύστημα έκανε την απόσβεση της επένδυσης και προχωρά πλέον στα κέρδη. Η επένδυση σε ΑΠΕ είναι η πιο σίγουρη επικερδής επένδυση.
Πλέον στις μέρες μας υπάρχει το πρόγραμμα net metering βάσει του οποίου μπορεί μια εγκατάσταση να είναι πολύ πιο οικονομική και στο τέλος το κτήριο να έχει μηδενικά πάγια έξοδα .
Πως γίνεται αυτό ; Η λογική είναι απλή . 
Πρώτα από όλα γίνεται η ενεργειακή μελέτη σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτηρίου από Πιστοποιημένο Μελετητή Παθητικών Κτηρίων της εταιρείας μας. Η μελέτη μας δείχνει κατά πόσο και που πρέπει να επέμβουμε πάνω στο κτήριο. Έτσι μειώνουμε αισθητά την απαίτηση για ενέργεια και στην συνέχεια αυτή την μειωμένη απαίτηση του κτηρίου την καλύπτουμε με φωτοβολταϊκά και το σύστημα net metering. Αυτό σημαίνει ότι για να παράγουμε την ενέργεια που απαιτεί το κτήριο χρειαζόμαστε πολύ λίγα φωτοβολταϊκά οπότε και μειωμένο κόστος εγκατάστασης
Τα οφέλη;
Στο τέλος του χρόνου δεν πληρώνουμε πάγια έξοδα για θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης και ηλεκτρισμό 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα μας για το Παθητικό Κτήριο εδώ

Για να δείτε φωτογραφίες και χαρακτηριστικά του Παθητικού κτηρίου στην Χαλκιδική πατήστε εδώ 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας 

Εyripidhs Arampatzoglou

Ευριπίδης Αραμπατζόγλου

Bsc Civil Engineer

Msc Structural Engineer

CPHD Certified Passive House Designer

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Τ.Ε.

Powered by Ideation & ProgressNet